7. března 2014

SKOŘICOVÉ ROLKY S KÁVOVÝM KARAMELEM



Ingredience:
                      
                   Mokré ingredience:
-    60 ml vody
-    60 ml vlažného mandlového mléka (množství je orientační, závisí na druhu mouky)
-    1 lžíce javorového sirupu
-   25 g čerstvého droždí 
-   1 lžíce rozmixovaného lněného semínka
- 2 lžíce oleje
 

     Suché ingredience:
-    190 g hladké špaldové mouky
-    125 g celozrnné mouky
-    1/2 lžičky soli
-    1/2 lžičky prášku do pečiva
-    2 polévkové lžíce kokosového cukru

Náplň:
-    2 polévkové lžíce rozpuštěného kokosového másla
-    80 g kokosového cukru
-    2 lžíce skořice 

Poleva:
-    60 g kokosového cukru
-    1/2 lžičky instantní kávy
-    1-2 lžičky mandlového mléka
-    1 lžička javorového sirupu
-    špetka soli




Postup:

Do mísy dejte teplou vodu, 1 lžíci javorového sirupu, čerstvé droždí, rozmixované lněné semínko a dobře promíchejte a nechte 5 minut stát. Kvásek necháme vzejít.  Do vzniklého kvásku přidejte suché ingredience, olej a vlažné mandlové mléko. Těsto důkladně propracujeme, nemělo by se lepit na prsty. Na pomoučené ploše rozválíme těsto do obdélníkového tvaru. Rozválené těsto potřeme rozpuštěným kokosovým máslem, posypeme kokosovým cukrem a skořicí. Těsto zarolujeme, dobře utěsníme okraje a nakrájíme. Rolky dáme pekáčku vyloženým pečícím papírem nebo můžeme použít formu na mufiny. Rolky necháme kynout 40-45 minut na teplém místě přikryté utěrkou. Pečeme na 180 °C 20-22 minut dozlatova. Smíchejte všechny ingredience na polevu a rolky polijte v polovině pečení. Podávejte ještě teplé.








Žádné komentáře:

Okomentovat