29. března 2014

KULIČKY PLNĚNÉ TOFU S GARAM MASALA OMÁČKOU


Ingredience:
Kuličky:
-          100 g pohanky
-          1 PL rýžové krupičky
-          sůl
-          náplň: marinované či uzené tofu
-          na posypání gomasio
Omáčka:
-          20 g červené čočky
-          20 g žluté čočky
-          2 plátky červené cibule
-          garam masala
-          bobkový list, nové koření
-          sůl
-          tamari
-          kajenský pepř
Obloha:
-          kysané zelí posypané opraženým slunečnicovým semínkem
-          polníček
Postup:

 1. Pohanku namočíme přes noc. Poté ji v trošce vody rozmixujeme, přidáme, rýžovou krupičku, sůl. Vaříme v hrnci za stálého míchání do zhoustnutí. ( 3-5 min.) Těsto necháme zchladnout a tvoříme kuličky plněné nakrájeným tofu. Před podáváním kuličky na 10 min. napaříme.
2. Omáčka:  Do hrnce dáme čočku, přidáme ostatní ingredience a vaříme doměkka ( 20min.) 


Dobrou chuť 
  Rachel

24. března 2014

FIKOVO-VANILKOVÁ KAŠE S BAKLAVA TOPPINGEM





Ingredience:
  
-    vločky    
-    zelený kardamon
-    vanilkový extrakt
-    sojové mléko

Baklava topping:   
 
-    nasekané pistácie  
-    javorový sirup      
-    špetka skořice
-    sušené fíky     


 Postup:

Do hrnce dáme sojové mléko, vločky, špetku soli a pravé vanilky a kardamonu, vaříme přibližně 10 minut, dokud kaše nezhoustne. Hotovou kaší ozdobíme teplým Baklava toppingem, který si připravíme následovně. Na 
středně rozehřátou pánvi dáme javorový sirup, špetku skořice, nasekané pistácie a fíky. A za stálého míchání vaříme, dokud směs není lehce zkaramelizovaná. 














Dobrou chuť 
  Rachel







22. března 2014

ŠPALDOVÁ KAŠE S DATLOVÝM KARAMELEM



Ingredience:

-          40 g špaldového kernotto
-          4 datle
-          50 ml kokosového mléka
-          špetka soli
Na ozdobu:
-          nasekané mandle
-          nesířené meruňky
-          jakonový sirup
-          kokosové mléko


Postup: 


Datle zalijeme vroucí vodou (50 ml) a necháme hodinu namáčet. Špaldové kernotto uvaříme dle návodu. Poté v mixéru rozmixujeme datle i s vodou ve které se datle luhovaly. Dále přidáme kernotto, kokosové mléko, špetku soli a mixujte do hladkého krému.

Dobrou chuť 
  Rachel







21. března 2014

ZELENINOVÁ OMELETA S PIKANTNÍ OMÁČKOU


Ingredience:
-    125 g cizrnové mouky
-    1 ČL rozmixovaných lněných semínek
-    sůl
-    špetka arašídového koření od Samuela
-    špetka jedlé sody
-    125 ml vody
-    1/2 lžičky octa
-    chilli papričky jemně nasekané (já jsem použila Jalapeño)
-    30 g jemně nasekané červené cibule
-    směs mražené zeleniny
-    medvědí česnek
-    topping: pikantní omáčka Really

Postup:
V míse smícháme nejprve cizrnovou mouku, rozmixované lněné semínko, sůl, koření, prášek do pečiva a jedlou sodu. Dobře promícháme a přidáme vodu, ocet, zeleninu a těsto promícháme a necháme 20 minut odpočinout. Na rozpálené suché pánvi opékáme omelety, z každé strany 3-4 minuty. 
Hotové omelety ozdobíme omáčkou Really a medvědím česnekem.

Dobrou chuť
Rachel


19. března 2014

ARAŠÍDOVÁ KAŠE S LESNÍM OVOCEM


Ingredience:
-    30 g ovesných vloček
-    1 ČL arašídového másla
-    200 ml mandlového mléka
-    špetka soli
-    sladidlo dle chuti
-    mražené lesní ovoce


Postup:

Nejprve vytáhneme mražené ovoce s mrazáku a necháme ho povolit. Do hrnce dáme mléko, vločky, sůl a vaříme přibližně 10 minut. Ke konci vaření přidáme arašídové máslo, kaši dobře zamícháme a servírujeme do misky. Ozdobíme lesním ovocem a arašídovým máslem a necháme 2-3 minuty stát aby se ovoce a arašídové máslo prohřálo.