![]() | |
Cizrnová mouka |
Na
našem trhu existuje hodně druhů mouky. Mezi ty kvalitnější patří mouka
cizrnová. Obsahuje důležité minerály, jako je železo, draslík, hořčík, vápník a
zinek. Také má nižší obsah sacharidů oproti běžným moukám a hodně bílkovin.
Díky
vynikajícím nutričním vlastnostem je vhodná jak pro děti, těhotné ženy,
diabetiky a v neposlední řadě pro celiaky. Je bezlepková. Výborně se hodí
na zahušťování pokrmů, na omelety (recept najdete v kategorii snídaně) při
přípravě těsta (např. na pizzu) Také jí můžete smíchat s vodou a vznikne vám náhrada vajíčka. Hodí se také k přípravě jíšky do
polévek a omáček.
Kalorická hodnota:
Ve 100 g průměrně:
Energie:
1322 KJ
Sacharidy:
59 g
Bílkoviny:
16,7
Tuky:
4,8 g
Žádné komentáře:
Okomentovat