17. února 2014

Cizrnová mouka


Cizrnová mouka

Na našem trhu existuje hodně druhů mouky. Mezi ty kvalitnější patří mouka cizrnová. Obsahuje důležité minerály, jako je železo, draslík, hořčík, vápník a zinek. Také má nižší obsah sacharidů oproti běžným moukám a hodně bílkovin.

Díky vynikajícím nutričním vlastnostem je vhodná jak pro děti, těhotné ženy, diabetiky a v neposlední řadě pro celiaky. Je bezlepková. Výborně se hodí na zahušťování pokrmů, na omelety (recept najdete v kategorii snídaně) při přípravě těsta (např. na pizzu) Také jí můžete smíchat s vodou a vznikne vám náhrada vajíčka. Hodí se také k přípravě jíšky do polévek a omáček. 

Kalorická hodnota:
Ve 100 g průměrně:

Energie: 1322 KJ
Sacharidy: 59 g
Bílkoviny: 16,7
Tuky: 4,8 g

Žádné komentáře:

Okomentovat