Možná
již bylo napsáno mnoho článku o zásadotvorných a kyselinotvorných potravinách a
překyselení organismu, ale opakování je matka moudrosti. Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny hrají
velkou roli ve správném fungování organismu. Tělo by mělo být v mírně zásaditém stavu. Pokud je
organismus překyselený vznikají zdravotní
komplikace např. vysoký krevní cukr, vysoký
krevní tlak, náchylnost k alergiím, deprese, podráždění, nespavost, sklon
k zánětům, snížená výkonnost, únava, problémy s koncentrací, cévní
onemocnění, snížená imunita, osteoporóza…
Zdroj: http://www.mindbodygreen.com |
Hlavní příčiny překyselení
- cukr
- alkohol
- nezdravé potraviny
- nikotin
- živočišné bílkoviny
- sedavý způsob života
- toxiny v životním prostření
- nasycené mastné kyseliny
- hněv a agrese
- stres a duševní nevyrovnalost
Potraviny
zásadotvorné
-
- syrová zelenina
- mléčně kvašená i vařená ( pokud vařená zelenina vychladne stává se kyselinotvornou )
- mořské řasy
- semínka
- mandle
- jáhly, pohanka
- ovoce
Potraviny
kyselinotvorné
- maso, masné výrobkyobiloviny
- mléko, mléčné výrobky
- obiloviny
- luštěniny
- ořechy
- tuky, oleje
Žádné komentáře:
Okomentovat