![]() |
Kokosový dál |
Ingredience:
- 70 g červené
čočky
- ¼ červené cibule, nahrubo
nakrájené
- 40 g čerstvých či
konzervovaných rajčat,
jemně nakrájených
- špetka kajenského pepře
- špetka mletého
římského kmínu
- špetka mletého
koriandru
- špetka mleté kurkumy
- 1 lžička
arašídového oleje
- Špetka kmínu
- 1 bobkový list
- pár kuliček
černých či žlutých hořčičných semínek
- 1/2 střední červené nebo žluté cibule, jemně nasekané
- 40 ml kokosového mléka
Ingredience
dip:
- kokosové mléko
- arašídové máslo
- rajčatové pyré
Postup:
V hrnci smíchejte červenou čočku, nahrubo
nakrájenou cibuli, rajčata, kajenský pepř, mletý kmín, koriandr, bobkový list, kurkumu
a sůl. Přidejte 150 ml vody a přiveďte k varu. Vařte asi 30 minut, dokud čočka
nebude měkká. V pánvi zahřejte olej. Jakmile je olej horký, přidejte kmín a hořčičné semínko. Zakryjte pánev a krátce počkejte, až hořčičná semínka začnou pukat. Pak přidejte jemně nakrájenou cibuli a vařte za stálého míchání, dokud cibulka nezezlátne. Vzniklou směs a kokosové mléko přidejte do uvařené čočky a vařte dalších 10 min. Mezitím, co se čočka ještě vaří, připravte si dip. Všechny suroviny na dip společně rozmixujte a dle chuti osolte. Podávejte s indických chlebem a dipem.
Žádné komentáře:
Okomentovat