22. února 2014

KOKOSOVÝ DÁL S DIPEM

Kokosový dál
Ingredience:
-    70 g červené čočky
-    ¼ červené cibule, nahrubo nakrájené
-    40 g čerstvých či konzervovaných rajčat, jemně nakrájených
-    špetka kajenského pepře
-    špetka mletého římského kmínu
-    špetka mletého koriandru
-    špetka mleté ​​kurkumy
-    1 lžička mořské soli
Dip
-    1 lžička arašídového oleje
-    Špetka kmínu
-    1 bobkový list
-    pár kuliček černých či žlutých hořčičných semínek
-    1/2 střední červené nebo žluté cibule, jemně nasekané
-    40 ml kokosového mléka
Ingredience dip:
-    kokosové mléko
-    arašídové máslo
-    rajčatové pyré

Postup:
V hrnci smíchejte červenou čočku, nahrubo nakrájenou cibuli, rajčata, kajenský pepř, mletý kmín, koriandr, bobkový list, kurkumu a sůl. Přidejte 150 ml vody a přiveďte k varu. Vařte asi 30 minut, dokud čočka nebude měkká.
     V pánvi zahřejte olej. Jakmile je olej horký, přidejte kmín a hořčičné semínko. Zakryjte pánev a krátce počkejte, až hořčičná semínka začnou pukat. Pak přidejte jemně nakrájenou cibuli a vařte za stálého míchání, dokud cibulka nezezlátne. Vzniklou směs a kokosové mléko přidejte do uvařené čočky a vařte dalších 10 min. Mezitím, co se čočka ještě vaří, připravte si dip. Všechny suroviny na dip společně rozmixujte a dle chuti osolte.
Podávejte s indických chlebem a dipem.

Žádné komentáře:

Okomentovat