- 1 středně velká cuketa
- 40 g kešu oříšků
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1/2 lžičky soli
- olivový
olej na potření
Omáčka:
- 1 ČL arašídového másla
- 1/2 ČL tamarindové pasty
- trošku vody na zředění omáčky
- špetka kajenského pepře
Postup:
Cuketu nakrájíme na zhruba 1 cm plátky. V kuchyňském robotu nebo mlýnku na kávu, rozmixujte kešu oříšky. Předehřejte troubu.
Umístěte rozmixované kešu do velké mísy,. Přidejte lahůdkové droždí, sůl, česnekový prášek. Dobře promíchejte.
Cuketové plátky lehce potřete olejem a posypejte "parmazánovou" směsí. Cukety vložíme na plech vyložený alobalem, který zlehka potřeme olejem. Pečeme dozlatova.
Cuketu nakrájíme na zhruba 1 cm plátky. V kuchyňském robotu nebo mlýnku na kávu, rozmixujte kešu oříšky. Předehřejte troubu.
Umístěte rozmixované kešu do velké mísy,. Přidejte lahůdkové droždí, sůl, česnekový prášek. Dobře promíchejte.
Cuketové plátky lehce potřete olejem a posypejte "parmazánovou" směsí. Cukety vložíme na plech vyložený alobalem, který zlehka potřeme olejem. Pečeme dozlatova.
Mezítím co se cuketa peče si připravíme omáčku. Smícháme arašídové máslo,tamarindovou pastu a trošku vody a dobře rozmixujeme. Nakonec omáčku posypepe kajenským pepřem.
Tip: Na omáčku místo vody můžete použít kokosové mléko, udělá lahodnou exotickou chuť.
Dobrou chuť
Rachel
Žádné komentáře:
Okomentovat