Lávový desert z redukcí z lesního ovoce |
Ingredience:
- 40 g jáhel
- 3 sušené datle - datle rozhodně nenahrazujte, vařením udělají výbornou lahodnou chuť a vůni
- 1 PL strouhaného kokosu
- špetka soli
- 40 g mražené lesní směsi
- 2 PL lžíce rýžového sirupu
- špetka skořice
- mix oříšků (pekany, mandle, kešu)
Postup:
Jáhly uvaříme
dle návodu se sušenými datlemi a špetkou soli přibližně 20 minut (jáhly
doporučuji přes noc namočit, jsou rychleji hotové) Zhruba 7 minut než budou jáhly
uvařené, připravíme si redukci z lesního ovoce. Do pánve dáme rýžový sirup
a skořici, přivedeme k varu a poté přidáme lesní ovoce a plamen snížíme. Vaříme,
dokud se nevypaří voda a omáčka bude hustá. Poté do uvařených jáhel vmícháme kokos a
tyčovým mixérem dobře rozmixujeme. Jáhly servírujeme přelité horkou ovocnou
redukcí s nasekanými oříšky.
Dobrou chuť
Rachel
Žádné komentáře:
Okomentovat