2. března 2014

LÁVOVÝ DESERT S REDUKCÍ Z LESNÍHO OVOCE

Lávový desert z redukcí z lesního ovoce




Ingredience:
-    40 g jáhel
-    3 sušené datle - datle rozhodně nenahrazujte, vařením udělají výbornou lahodnou chuť a vůni
-    1 PL strouhaného kokosu
-    špetka soli
-    40 g mražené lesní směsi
-    2 PL lžíce rýžového sirupu
-    špetka skořice
-    mix oříšků (pekany, mandle, kešu)
Postup:
Jáhly uvaříme dle návodu se sušenými datlemi a špetkou soli přibližně 20 minut (jáhly doporučuji přes noc namočit, jsou rychleji hotové) Zhruba 7 minut než budou jáhly uvařené, připravíme si redukci z lesního ovoce. Do pánve dáme rýžový sirup a skořici, přivedeme k varu a poté přidáme lesní ovoce a plamen snížíme. Vaříme, dokud se nevypaří voda a omáčka bude hustá.  Poté do uvařených jáhel vmícháme kokos a tyčovým mixérem dobře rozmixujeme. Jáhly servírujeme přelité horkou ovocnou redukcí s nasekanými oříšky.



Dobrou chuť  
Rachel

Žádné komentáře:

Okomentovat