Furikake je japonské sypání na rýži. Tradiční recept obsahuje
sušené ryby dokonce i vejce. U nás na trhu se dá najít vegan verze, ale
obsahuje nebezpečný glutamát. Zde je můj recept na domácí vegan Furikake.
- 3 plátky řasy
nori
- 1/2 šálku bílého a černého sezamového
semínka
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mirin, nemusí být
- 3 kapky sezamového oleje
Postup:
Předehřejte
troubu na 130 °C. V malé misce smíchejte
sezamová semínka, sójovou omáčku a mirin, olej, nori
a dobře promíchejte.
Směs rozložte na pečící papír ve vyšší vrstvě. Pečeme 15-18 minut dokud je směs suchá a lehce opečená. Dávejte pozor, aby se směs nespálila. Hotové furikake nechte 2 hodiny vychladnout. Poté skladujte v lednici po dobu 2-3 týdnů.
Směs rozložte na pečící papír ve vyšší vrstvě. Pečeme 15-18 minut dokud je směs suchá a lehce opečená. Dávejte pozor, aby se směs nespálila. Hotové furikake nechte 2 hodiny vychladnout. Poté skladujte v lednici po dobu 2-3 týdnů.
PS: Pokud máte rádi mořské řasy, určitě koření vyzkoušejte. Mě osobně Furikake zachutnalo natolik, že ho kromě sladkého sypu skoro všude :-D
Žádné komentáře:
Okomentovat