23. dubna 2014

KOŘENÍ FURIKAKE


Furikake je japonské sypání na rýži. Tradiční recept obsahuje sušené ryby dokonce i vejce. U nás na trhu se dá najít vegan verze, ale obsahuje nebezpečný glutamát. Zde je můj recept na domácí vegan Furikake.  



Ingredience:
-    3 plátky řasy nori
-    1/2 šálku bílého a černého sezamového semínka
-    1 lžíce sójové omáčky
-    1 lžička mirin, nemusí být
-    3 kapky sezamového oleje

Postup:

Předehřejte troubu na 130 °C. V malé misce smíchejte sezamová semínka, sójovou omáčku a mirin, olej, nori a dobře promíchejte.
      Směs rozložte na pečící papír ve vyšší vrstvě. Pečeme 15-18 minut dokud je směs suchá a lehce opečená. Dávejte pozor, aby se směs nespálila. Hotové furikake nechte 2 hodiny vychladnout. Poté skladujte v lednici po dobu 2-3 týdnů.    

PS: Pokud máte rádi mořské řasy, určitě koření vyzkoušejte. Mě osobně Furikake zachutnalo natolik, že ho kromě sladkého sypu skoro všude :-D

Žádné komentáře:

Okomentovat