Ingredience:
- sushi rýže
- rýžový ocet
- tamari
- pažitka či zelená část jarní cibulky
- uzený tempeh
- wasabi
- arašídový olej
- koření furikake
Postup:
Sushi rýži uvaříme dle návodu a necháme
zchladnout. Mezitím si připravíme náplň. Uzený tempeh rozmixujeme a přidáme wasabi
(doporučuji wasabi ve formě prášku, neobsahuje chemii apod.) Nakrájíme pažitku
na drobno a opatrně vmícháme do rýže.
Nyní začneme tvarovat trojhránky Onigiri a plníme uzeným tempehem. Pokud nemáte formu na Onigiri tak použijte potravinářskou folii. Onigiri opékáme na nepřilnavé pánvi na trošce arašídového či sezamového oleje. V průběhu opékaní potíráme Onigiri tamari z obou stran. Pečte tak dlouho, dokud se nevytvoří krusta.
Nyní začneme tvarovat trojhránky Onigiri a plníme uzeným tempehem. Pokud nemáte formu na Onigiri tak použijte potravinářskou folii. Onigiri opékáme na nepřilnavé pánvi na trošce arašídového či sezamového oleje. V průběhu opékaní potíráme Onigiri tamari z obou stran. Pečte tak dlouho, dokud se nevytvoří krusta.
Nakonec posypejte koření furikake.
Dobrou chuť
Rachel
toto vyzera velice dobre!
OdpovědětVymazatwww.veganik.sk
Děkuji a také to výborně chutnalo:-)
OdpovědětVymazat