23. dubna 2014

YAKI ONIGIRI S KOŘENÍM FURIKAKE

Nejluxusnější jídlo co jsem kdy udělala a jedla ♥ Kombinace rýže, sojovky, uzeného tempehu a koření Furikake je vážně mňamka.


Ingredience:

-    sushi rýže
-    rýžový ocet
-    tamari
-    pažitka či zelená část jarní cibulky
-    uzený tempeh
-    wasabi
-    arašídový olej
-    koření furikake

Postup:

 Sushi rýži uvaříme dle návodu a necháme zchladnout. Mezitím si připravíme náplň. Uzený tempeh rozmixujeme a přidáme wasabi (doporučuji wasabi ve formě prášku, neobsahuje chemii apod.) Nakrájíme pažitku na drobno a opatrně vmícháme do rýže. 

 Nyní začneme tvarovat trojhránky Onigiri a plníme uzeným tempehem. Pokud nemáte formu na Onigiri tak použijte potravinářskou folii. Onigiri opékáme na nepřilnavé pánvi na trošce arašídového či sezamového oleje. V průběhu opékaní potíráme Onigiri tamari z obou stran. Pečte tak dlouho, dokud se nevytvoří krusta. 

Nakonec posypejte koření furikake.

Dobrou chuť 
  Rachel

2 komentáře: