Ingredience: ( 4 porce )
-
160 g
instantní polenty
-
2 lžičky
chia semínka
-
špetka soli
-
hrst čerstvé
pažitky
Čočka:
-
160 g
červené čočky
-
cibule,
česnek
-
sůl, pepř
-
1 PL sojové
omáčky ( Tamari )
-
1 lžička
uzené papriky
-
nové koření
-
bobkový list
-
7 g agaru
![]() |
Koláč můžete servírovat i obráceně |
-
1 lžička
dýňového semínka
-
1
lžička kvalitního oleje
řepa
-
agar
- řepa
-
sůl, pepř
Polentu
uvaříme dle návodu. Přidáme chia semínka, sůl, pepř a petržel kudrnku. Směs
klademe do koláčové formy přibližně 1-2 cm vysoké. Necháme zatuhnout. Formu
jsem vyložila potravinářskou folií, aby koláč šel vyklopit. Červenou řepu
nastrouháme, zlehka podusíme, přidáme sůl a agar. Navrstvíme na polentu. Dále
na pánvi na trošce oleje zpěníme cibulku, po pár minutách přidáme česnek a
ještě chvíli restujeme. Poté přidáme čočku, sůl, pepř, tamari, uzenou sladkou
papriku, nové koření, bokový list a zalijeme vodou. Vaříme přibližně 15-20 min
do měkka. Na konci vytáhneme bobkový list a nové koření, přidáme agar
rozmíchaný v trošce vody a opražené dýňové semínko. (pražíme na suché pánvi)
Necháme projít varem a nalijeme na ztuhlou polentu. Podáváme např.
s kysaným zelím či jinou zeleninou.
Dobrou chuť
Rachel
Ahoj :), nemá sa to potom na konci dopiecť ešte v trúbe? Vďaka za odpoveď :)
OdpovědětVymazat