24. ledna 2014

Slaný koláč s polentou a červenou řepou



Ingredience: ( 4 porce )
Slaný koláč
Polenta:
-          160 g instantní polenty
-          2 lžičky chia semínka
-          špetka soli
-          hrst čerstvé pažitky

Čočka:
-          160 g červené čočky
-          cibule, česnek
-          sůl, pepř
-          1 PL sojové omáčky ( Tamari )
-          1 lžička uzené papriky
-          nové koření
-          bobkový list
-          7 g agaru
Koláč můžete servírovat i obráceně
-          1 lžička dýňového semínka
-          1 lžička  kvalitního oleje
řepa
-          agar
-      řepa
-          sůl, pepř



Polentu uvaříme dle návodu. Přidáme chia semínka, sůl, pepř a petržel kudrnku. Směs klademe do koláčové formy přibližně 1-2 cm vysoké. Necháme zatuhnout. Formu jsem vyložila potravinářskou folií, aby koláč šel vyklopit. Červenou řepu nastrouháme, zlehka podusíme, přidáme sůl a agar. Navrstvíme na polentu. Dále na pánvi na trošce oleje zpěníme cibulku, po pár minutách přidáme česnek a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme čočku, sůl, pepř, tamari, uzenou sladkou papriku, nové koření, bokový list a zalijeme vodou. Vaříme přibližně 15-20 min do měkka. Na konci vytáhneme bobkový list a nové koření, přidáme agar rozmíchaný v trošce vody a opražené dýňové semínko. (pražíme na suché pánvi) Necháme projít varem a nalijeme na ztuhlou polentu. Podáváme např. s kysaným zelím či jinou zeleninou.


Dobrou chuť
Rachel
 

1 komentář:

  1. Ahoj :), nemá sa to potom na konci dopiecť ešte v trúbe? Vďaka za odpoveď :)

    OdpovědětVymazat