5. února 2014

Ďábelský kajenský pepř


kajenský pepř
Kajenský pepř je zvláštní druh chilli papričky, která roste v tropech a subtropech Číny, Japonska, Indie, Vietnamu a Mexika. Získává se jejich sušením. Hlavní léčivé vlastnosti kajenského pepře pochází z látky jménem Capsaicin, která dodává paprikám jejich pálivost. Obsahuje také vitamin E a vitamin C a karoten B. Výhoda kajenského pepře je, že nemá paprikou chuť, jen silně pálivou, proto doporučuji používat velice opatrně! Hodí se do různých pokrmů např. do mexických jídel či do exotické tabulkové chilli čokolády nebo do horké čokolády.



 Vlastnosti Kajenského pepř

·         podporuje cirkulaci, trávení, napomáhá působit proti bakteriím

·          blahodárný při bolestivých stavech.

·         zrychluje metabolizmus

·         stimuluje uvolňování adrenalinu, což zvyšuje tendenci těla, odbourávat a pálit tuk uložený v  tělesných zásobách.

·         potlačuje apetit (chuť na jídlo) Snižuje hladinu krevního cukru cca 30 minut po konzumaci.

·         má silný antibakteriální efekt

·         působí afrodiziakálně



1 komentář: