6. března 2014

AFRICKÉ STEW S ARAŠÍDY A BATÁTY


Ingredience:

-    400 g drcených rajčat
-    1 střední batát (150 g)
-    100 g arašídového másla
      Doporučuji od značky Jori, obsahuje pouze arašídy a sůl nebo ještě lépe domácí :-) 
-    500 ml zeleninového vývaru
-    1 střední červená cibule, nakrájená
-    ½ - 1 PL čerstvého nastrouhaného zázvoru
-    špetka mletého římského kmínu
-    špetka soli
-    4 stroužky česneku, lisovaný
-    hrst čerstvého špenátu, nakrájený
-    sriracha, množství dle chuti
-    1 lžička kokosového oleje
  
Na ozdobu:
-    pražené nesolené arašídy, nahrubo nasekané
-    nakrájený čerstvý špenát

Příloha:
-    200 g celozrnné rýže





Postup:  

 V hrnci si rozehřejte kokosový olej, na kterém orestujte červenou cibuli a batáty dozlatova. Přidejte česnek, zázvor, římský kmín a restujte další  1-2 minuty. Pak vmíchejte drcené rajčata arašídové máslo a zeleninový vývar. Nechte projít varem a poté vařte na mírném plameni asi 20 minut. Až budou batáty měkké, přidejte Sriracha omáčku a nakrájené špenátové listy a 5 minut vařte. Polévku podávejte s celozrnnou rýží posypané arašídy a čerstvým špenátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat