16. března 2014

Tofu s pekanovou krustou a quinoou s medvědím česnekem


Ingredience:


2 porce
Tofu s pekanovou krustou a quinoou s medvědím česnekem
-    200 g čerstvého tofu, nakrájíme na trojúhelníky
-    tamari
-    arašídové máslo
-    1 PL kukuřičné strouhanky
-    50 g pekanových ořechů
-    1 PL lahůdkového droždí
-    sůl

Na quinou:
 
-    100 g  quinoi
-    zeleninový vývar
-    čerstvý mletý pepř
-    1 lžička Tamari


Postup:

Tofu nakrájíme na trojúhelníčky, zakápneme Tamari a necháme 2 hodiny marinovat.
Do hrnce dáme quinou, zeleninový vývar a Tamari, mletý pepř  a vaříme na středím plameni 20 minut.
 
Připravíme si pekanovou krustu. V kuchyňském robotu rozmixujeme pekanové ořechy, přidáme lahůdkové droždí, strouhanku a sůl a dobře promícháme. Marinované tofu potřeme zlehka arašídovým máslem a obalíme v ořechové směsi. Tofu dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova. 
Do uvařené quinoi vmícháme nasekaný medvědí česnek a podáváme.

Dobrou chuť 
  Rachel


1 komentář:

  1. Dělala jsem dneska k obědu a přítel se ptal, jestli to náhodou není kuře. Takže určitě úspěch i mezi všežravci :) Akorát quinoa není náš favorit. Rýže nebo kuskus by byla asi lepší volba, ale to je čistě individuální. Díky za super recept :)

    OdpovědětVymazat