Ingredience:
2 porce
Tofu s pekanovou krustou a quinoou s medvědím česnekem |
-
tamari
-
arašídové máslo
-
1
PL kukuřičné strouhanky
-
50
g pekanových ořechů
-
1 PL
lahůdkového droždí
-
sůl
Na quinou:
-
100
g quinoi
-
zeleninový vývar
-
čerstvý
mletý pepř
-
1
lžička Tamari
Postup:
Tofu nakrájíme na trojúhelníčky,
zakápneme Tamari a necháme 2 hodiny marinovat.
Do hrnce dáme quinou, zeleninový vývar a Tamari, mletý pepř a vaříme na středím plameni 20 minut.
Do hrnce dáme quinou, zeleninový vývar a Tamari, mletý pepř a vaříme na středím plameni 20 minut.
Připravíme si pekanovou krustu. V kuchyňském robotu rozmixujeme pekanové
ořechy, přidáme lahůdkové droždí, strouhanku a sůl a dobře promícháme. Marinované
tofu potřeme zlehka arašídovým máslem a obalíme v ořechové směsi. Tofu
dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 15-20 minut v předehřáté
troubě na 180 °C dozlatova.
Do uvařené quinoi vmícháme nasekaný medvědí česnek
a podáváme.
Dobrou chuť
Rachel
Dělala jsem dneska k obědu a přítel se ptal, jestli to náhodou není kuře. Takže určitě úspěch i mezi všežravci :) Akorát quinoa není náš favorit. Rýže nebo kuskus by byla asi lepší volba, ale to je čistě individuální. Díky za super recept :)
OdpovědětVymazat