Buchtičky
- 100 g špaldové hladké mouky
- 20 g kokosového oleje
- 20 g třtinového cukru
- 8 g čerstvého droždí
- 50 ml mandlového mléka
- 10 g vanilkové hrašky
- špetka soli
Vanilkový krém
- 250 ml mandlového mléka
- 25 g kukuřičného škrobu
- třtinový cukr, dle chuti
- 1 lžička semínek z vanilkového
lusku
- špetka kurkumy
Postup: Buchtičky
Připravíme
si kvásek. Smícháme vlažné mandlové mléko, droždí, třtinový cukr, lžičku mouky a
necháme vzejít. V míse smícháme mouku, tř. cukr, vanilkovou hrašku, špetku
soli, vzešlý kvásek, kokosový tuk a mléko. Vypracujeme těsto a necháme hodinu
na teplém místě kynout.
Z vykynutého těsta tvoříme buchtičky, které potřeme
kokosovým olejem a dáme vymazaného pekáče. Necháme ještě 10 minut kynout a
pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut dozlatova.
Upečené buchtičky pocukrujeme třtinovým cukrem a zdobíme jahodami.
Upečené buchtičky pocukrujeme třtinovým cukrem a zdobíme jahodami.
Postup: Vanilkový krém
Kukuřičný
škrob dobře rozmícháme v malém množství mandlového mléka. V hrnci ohřejeme
mandlové mléko, přidáme třtinový cukr, špetku kurkumy a semínka z vanilkového
lusku. Až bude mléko vroucí přidáme škrob a vaříme do zhoustnutí.
Buchtičky jsou pocukrované zdravějším třtinovým cukrem |
Tip: Pokud si chcete ulehčit práci s tvarováním
buchtiček jako já :-D Jednoduše těsto pečeme v celku jako bochánek a po upečení
je nakrájíme na malé kousky.
Žádné komentáře:
Okomentovat