27. dubna 2014

BUCHTIČKY S DOMÁCÍM VANILKOVÝM KRÉMEM

Sladká česká klasika ve vegan provedení ;-) 



Ingredience: 1 porce

Buchtičky
- 100 g špaldové hladké mouky
-    20 g kokosového oleje
-    20 g třtinového cukru
-    8 g čerstvého droždí
-    50 ml mandlového mléka
-    10 g vanilkové hrašky
-    špetka soli
Vanilkový krém
-    250 ml mandlového mléka
-    25 g kukuřičného škrobu
-    třtinový cukr, dle chuti
-    1 lžička semínek z vanilkového lusku
-    špetka kurkumy

Postup: Buchtičky
Připravíme si kvásek. Smícháme vlažné mandlové mléko, droždí, třtinový cukr, lžičku mouky a necháme vzejít. V míse smícháme mouku, tř. cukr, vanilkovou hrašku, špetku soli, vzešlý kvásek, kokosový tuk a mléko. Vypracujeme těsto a necháme hodinu na teplém místě kynout. 
Z vykynutého těsta tvoříme buchtičky, které potřeme kokosovým olejem a dáme vymazaného pekáče. Necháme ještě 10 minut kynout a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut dozlatova. 
Upečené buchtičky pocukrujeme třtinovým cukrem a zdobíme jahodami.


Postup: Vanilkový krém
Kukuřičný škrob dobře rozmícháme v malém množství mandlového mléka. V hrnci ohřejeme mandlové mléko, přidáme třtinový cukr, špetku kurkumy a semínka z vanilkového lusku. Až bude mléko vroucí přidáme škrob a vaříme do zhoustnutí.

Buchtičky jsou pocukrované zdravějším třtinovým cukrem

Tip: Pokud si chcete ulehčit práci s tvarováním buchtiček jako já :-D Jednoduše těsto pečeme v celku jako bochánek a po upečení je nakrájíme na malé kousky.

Žádné komentáře:

Okomentovat