Ingerence:
- 100 g ovesných vloček,
rozmixovaných na mouku
- 2 PL rýžového sirupu
- 1 PL kakaa
- 1ČLl jedlé sody
- špetka soli
- 150-200 ml mandlového mléka, dle
potřeby
- 100 g hořké čokolády
- kokosový olej, na vymazání
Omáčka:
- čerstvé jahody
- jahodový likér (já použila jahody
stock )
- pár kapek citronové šťávy
- třtinový cukr, rozmixovaný na
moučku
Postup:
V míse
smícháme všechny sypké ingredience, poté přidáme mandlové mléko, rýžový sirup a
důkladně zamícháme. Nakonec vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Formičky vymažeme
kokosovým olej a naplníme těstem do 2/3 a pečeme v předehřáté troubě 20-25
minut. Správně upečený desert má mít tekutý vnitřek. (během pečení děláme zkoušku
špejlí)
Připravíme
si omáčku. Jahody rozmačkáme na kousky, přidáme třtinový cukr, citronovou šťávu
a likér a krátce
povaříme, aby se alkohol odpařil.
Hotový desert přelijeme omáčkou a posypeme tř.
cukrem.
Dobrou chuť
Rachel
Zdravím! Myslíš, že by bylo možné místo mouky z ovesných vloček použít nějakou alternativu? Ovesný vločky jsem teď dlabala pořád a vydlabala jsem si averzi :D díky moc! Jinak, nádherný blog :) díky moc za inspirace ;)
OdpovědětVymazat