Ingredience:
-
100
g rýžové mouky (glutinous )
-
75
g uzeného tempehu
-
2
lžičky kuzu škrobu
-
špetka
soli
-
80-110
ml teplé vody ,dle potřeby
-
pažitka
-
2
PL tamari
-
asijský
zeleninový salát
-
černé
sezamové semínko
-
sriracha,
dle chuti
Postup:
Rýžovou
mouku smícháme s teplou vodou, kuzu a špetkou soli. Těsto by mělo být
dostatečně tuhé. Nemělo by příliš lepit či se drolit. Necháme ho odležet
v lednici 30 min. Mezitím si připravíme náplň. Uzený tempeh rozmačkáme či nakrájíme
na menší kousky, přidáme pažitku, sůl a pepř a dobře promícháme. Poté z těsta
uděláme placičky a plníme tempehem. Vaříme je ve vroucí vodě s tamari asi 5
min., dokud nevyplavou. Hotové knedlíčky posypeme sezamovým semínkem,
pažitkou. Pokud máte rádi pikantní jídla
můžete knedlíčky dochutit pálivou omáčkou Srirachou.
Dobrou chuť
Rachel
Žádné komentáře:
Okomentovat