26. června 2014

JAHODOVÉ ŽELÉ



Kokosová vrstva:
-    400 ml kokosového mléka
-    60 g třtinového cukru
-    1 lžička vanilkového extraktu
-    1 lžička agaru

Jahodová vrstva:
-    250 g čerstvých jahod (rozmixovaných na pyré)
-    2 lžičky citronové šťávy
-    60 g třtinového cukru
-    1 lžička agaru
„Čokoláda“:
-    2 PL rýžového sirupu
-    1 PL raw kakaa
-    1 ČL vlažné vody
Želé jsem ozdobila čokoládovou mátou
Postup:

Kokosové mléko přiveďte k varu, poté přidejte třtinový cukr a vařte 4 min. Agar rozpusťe v trošce vlažné vody. Rozpuštěný agar a vanilkový extrakt přidejte do kokosového mléka, vařte asi 2 minuty, neustále míchejte, aby nebyly žádné hrudky. Poté směs nalijte do formy a nechte ztuhnout asi 30-45 min. Nyní si připravíme jahodovou vrstvu. Do rendlíku dejte rozmixované jahody, třtinový cukr a citronovou šťávu a na mírném ohni přiveďte ji k varu. Nakonec agar rozpusťte v trošce vlažné vody a přidejte k jahodám. Směs vařte 2-3 minut a nalijte ji na ztuhlou kokosovou vrstvu a dejte vychladit do lednice. Mezitím co želé tuhne, připravíme si čokoládu. V malé misce smícháme rýžový sirup, kakao a trošku vody. Směs dobře promícháme.
 Po vychladnutí můžete vykrajovat různé tvary a nakonec ozdobit mátou, jahodou a čokoládou.



Dobrou chuť 

  Rachel

6 komentářů:

  1. Jak velká (aspoň přibližně) má být ta forma?

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to naprosto úžasně! Škoda, že jsem teď své poslední kokosové mléko vyplácala na čokoládovou zmrzlinu :/ :D Musím si dojít nakoupit :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj :) želé uplně nemusím, ale tohle vypadá hezky.. :) Škoda že je po jahodách :/ Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na probíhající giveaway. Budu ráda, když se zúčastníš. :) Corculum♥

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá tak strašně dokonale! Přítel miluje jahodové řezy, tak třeba mu budou chutnat i tyto :)

    OdpovědětVymazat
  5. To je krása, hned bych si kousek dala. Vypadají fakt úžasně :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat