Kokosová vrstva:
-    400 ml kokosového mléka
-    60 g třtinového cukru
-    1 lžička vanilkového extraktu
-    1 lžička agaru
Jahodová vrstva:
-    250 g čerstvých jahod
(rozmixovaných na pyré)
-    2 lžičky citronové šťávy
-    60 g třtinového cukru
-    1 lžička agaru
„Čokoláda“:
-    2 PL rýžového sirupu
-    1 PL raw kakaa
-    1 ČL vlažné vody
|  | 
| Želé jsem ozdobila čokoládovou mátou | 
Postup:
Kokosové
mléko přiveďte k varu, poté přidejte třtinový cukr a vařte 4 min. Agar
rozpusťe v trošce vlažné vody. Rozpuštěný agar a vanilkový extrakt
přidejte do kokosového mléka, vařte asi 2 minuty, neustále míchejte, aby nebyly
žádné hrudky. Poté směs nalijte do formy a nechte ztuhnout asi 30-45 min. Nyní
si připravíme jahodovou vrstvu. Do rendlíku dejte rozmixované jahody, třtinový cukr
a citronovou šťávu a na mírném ohni přiveďte ji k varu. Nakonec agar rozpusťte
v trošce vlažné vody a přidejte k jahodám. Směs vařte 2-3 minut a
nalijte ji na ztuhlou kokosovou vrstvu a dejte vychladit do lednice. Mezitím co
želé tuhne, připravíme si čokoládu. V malé misce smícháme rýžový sirup,
kakao a trošku vody. Směs dobře promícháme.
 Po vychladnutí můžete vykrajovat
různé tvary a nakonec ozdobit mátou, jahodou a čokoládou.
Dobrou chuť
Rachel
 


 
Jak velká (aspoň přibližně) má být ta forma?
OdpovědětVymazatVypadá to naprosto úžasně! Škoda, že jsem teď své poslední kokosové mléko vyplácala na čokoládovou zmrzlinu :/ :D Musím si dojít nakoupit :D
OdpovědětVymazatForma měla 11x11 cm.
OdpovědětVymazatAhoj :) želé uplně nemusím, ale tohle vypadá hezky.. :) Škoda že je po jahodách :/ Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na probíhající giveaway. Budu ráda, když se zúčastníš. :) Corculum♥
OdpovědětVymazatTo vypadá tak strašně dokonale! Přítel miluje jahodové řezy, tak třeba mu budou chutnat i tyto :)
OdpovědětVymazatTo je krása, hned bych si kousek dala. Vypadají fakt úžasně :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz
OdpovědětVymazat