Ingredience:
- arašídové máslo
- červená curry pasta
- kokosové mléko
- třtinový cukr
- limetková šťáva
- tamari
- česnek
- čerstvý tempeh, uvařený v zeleninovém
vývaru
Polentové
zvířátka
- 35 g instantní polenty
- kouřovou sůl
- špetka indického koření
- nesolené arašídy, nasekané
- sherry rajčata
- červená paprika
Postup:
Všechny ingredience
na omáčku dobře promícháme a přidáme na uvařený tempeh nakrájený na kousky a
necháme přes noc marinovat. Dále si připravíme polentu dle návodu, přidáme sůl,
špetku indického koření a nasekané arašídy. Polentu necháme trochu zchladnout a
poté jí dáme na potravinářskou folii, dobře rozvalíme a vykrajujeme zvířátka či
jiné tvary. Dáme do lednice přes noc ztuhnout.
Na plech dáme alobal,
který potřeme zlehka olejem a dáme na něj tempeh, polentu, sherry rajčata a papriku. Nakonec vše zlehka posolíme kouřovou solí.
Pečeme
přibližně 20 min.
Žádné komentáře:
Okomentovat