- 200 ml zeleninového vývaru
- špetka indického koření
- špetka uzené soli
- voda, dle potřeby
Náplň:
- loupané rajčata
- červená cibule,nakrájená najemno
- cuketa, nakrájená na kostičky
- provensálské koření
- špetka soli
- sušené rajčata v oleji
- čerstvý mletý pepř
- 1 ČL oleje
- tavenýr, nakrájený na kostičky

Postup:
Polentu
uvaříme v zeleninovém vývaru, přidáme indické koření, sůl a dobře
promícháme. Hotovou polentu necháme chvíli zchladnout. Mezitím co polenta
chladne připravíme si náplň. Na pánvi orestujeme cibulku, přidáme cuketu,
špetku soli, pepř a pár minut ještě restujeme. Až bude cibulka i cuketa zlatavá
přidáme loupané a sušené rajčata, provensálské koření, sůl a tavenýr. Formu na bábovičku
vyložíme potravinářskou folii (aby šla lépe vyklopit). Do formičky dáme těsto,
přibližně 1 cm silné, poté přidáme náplň a nakonec přidáme polentu. Bábovičku
necháme asi hodinu ztuhnout, poté ji vyklopíme, potřeme zlehka olejem a pečeme
v předehřáté troubě asi 20 min.
Dobrou chuť
Rachel
Wow! To vypadá dobře :)
OdpovědětVymazat